Tilannepäivitys kryptografian MOOC-kurssista

Kesä on jo pitkällä, ja myös työ kryptografian MOOC-kurssin parissa on edennyt huomattavasti. Kurssia on kehitetty, rakennettu ja testattu lukio-opiskelijoilla.
Johdatus kryptografiaan -kurssi sukeltaa kryptografian maailmaan.

Mitä kryptografian johdatuskurssille siis kuuluu?

Kurssin kehittäminen on täydessä vauhdissa. Kurssin ensimmäisiä opetuskertoja on testattu matematiikkalinjan opiskelijoilla Maunulan yhteiskoulussa ja Helsingin matematiikkalukiossa sekä Päivölän opistossa.

Opiskelijoilta ja opettajilta saadut palautteet kurssista, kurssin sisällöstä ja muodosta ovat olleet positiivisia. Kurssin aihe ja materiaalit saivat runsaasti hyvää palautetta. Saimme myös erinomaista rakentavaa palautetta, jonka perusteella osaamme jatkossa tehdä vielä parempaa sisältöä.

Kurssin seuraavat opetuskerrat ovat työn alla, ja uutta sisältöä ja kurssialustaa on pilotoitu Päivölän opiston matematiikkalinjan opiskelijoilla heinäkuun alussa. Kurssin sisältö valmistuu näillä näkymin syyskuun loppuun mennessä, ja kurssi seuraava laajemman opiskelijamäärän pilotointi tapahtuu loka-marraskuussa. Laajemman pilotoinnin jälkeen, heti vuoden 2022 alussa, kurssi avautuu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Hae mukaan testiryhmään

Loka-marraskuun pilotointiin haetaan vielä lisää kurssin sisällön opiskelusta kiinnostuneita, jotka eivät ole kurssin sisältöä nähneet aiemmin. Jos olet kiinnostunut, tai haluaisit ilmoittaa oppilaasi tähän kokeiluun, otathan yhteyttä projektipäällikkö Petri Jehkoseen (etunimi.sukunimi@xiphera.com). Kiitos jo tähän mennessä kiinnostuksensa ilmoittaneille tahoille.

Lue lisää kurssista täältä.

Read more
Xiphera enforces its presence in the Central Europe with Tomi Jalonen as a new Sales Representative. His extensive experience in the semiconductor industry brings valuable advantage for Xiphera.
The joint white paper from Xiphera and QuickLogic addresses the imminent quantum threat and how to fight it best by implementing Post-Quantum Cryptography (PQC) on eFPGA.
This partnership provides architects with a path towards securing their assets against the quantum threat, enabling them to stay one step ahead in the evolving landscape of cyber threats.